Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@22:45:22 GMT

توسعه شهریار نیازمند مدیریت واحدشهری است

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۵۱۲۰

توسعه شهریار نیازمند مدیریت واحدشهری است

شهرستان شهریاربا جمیعتی بالغ بر یک میلیون و دویست هزارنفر با هفت شهر و شهرداری مستقل در مجاورت پایتخت به دلیل تعدد شهرها و ناهماهنگی بین شهری، فاقد چشم انداز وطرح توسعه کلان ومدیریت واحد شهری است.

این سبک وشیوه مدیریت شهری نقطه شروع بسیاری از مشکلات فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی و جمعیتی است که منجر به تبعات زیست محیطی ،افزایش هزینه های زندگی مردم وکاهش کیفیت زندگی دراین شهرها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیریت جزیره ای و مستقل شهرها دراین شهرستان که با پدیده رو به رشد مهاجرت وجمعیت همراه شده  تاکنون تبعات زیادی درحوزه محیط زیست ، ساخت وسازهای ناپایدار و نامتوازن ، شهر فروشی ،کمبود سرانه های عمومی ،احداث واحدهای صنعتی مجاز و غیرمجاز در حومه شهرها ، مدیریت پسماند و حمل و نقل و ترافیک به دنبال داشته ،به طوری که رشد و توسعه متوازن و پایدار شهرها را باچالش مواجه کرده و این معضلات بارها نیز رسانه ای ومنتشر شده است.
کارشناسان و صاحب نظران شهری بر این باورند که ادغام والحاق شهرهای اندیشه ، باغستان ، فردوسیه ، شاهد شهر ، صباشهر و وحیدیه به شهرشهریار تحت عنوان مناطق یک تاشش باعث اعمال مدیریت واحد، یکپارچه و متمرکز در شهرستان شده و بااعمال نظام برنامه ریزی وتصمیم گیری منسجم وهماهنگ  از اتلاف منابع، سرمایه و ناهماهنگی کاسته و روند رشد و توسعه همه جانبه شهری را درزیرساخت ها ،شهرسازی و سیما ومنظر جهت و هدف می دهد .
متاسفانه در گذشته به دلیل تصیم گیری های غیرکارشناسی و به دور از آینده نگری ، مجوز انتزاع و تبدیل روستاها به شهرها و تاسیس شهرداری های جدید یکی پس از دیگری صادر شد غافل از اینکه این شهرها به لحاظ ساختاری و منابع توان اداره خود را نداشته واز نظر مالی و اداره شهر، متکی به شهر فروشی و درآمدهای ناپایدار همچون تخلفات ساختمانی وکمیسیون ماده صد خواهند بود.هم اکنون شهرداری ها به دلیل خودگردانی و باهدف کسب درامد و اداره شهرهاعمدتاً مبادرت به تغییر کاربری  وتفکیک اراضی، مجوز احداث واحد های صنعتی مجاز و غیرمجاز و استقرار صنایع وصنوف الاینده در حومه شهر ، ساخت وسازهای غیرمجاز و غیراصولی ، فروش سرانه های شهری و حذف پارکینگ و تراکم فروشی روی آورده و عملا باعث تنگ شدن ریه تنفسی مردم ،کاهش کیفیت زندگی ، نابودی شهرها و نارضایتی ها شهروندان شده ودر سال های آتی با ادامه شرایط موجود قطعاً  شاهد ناهنجاری بیشتری درمدیریت شهری خواهیم بود.
تراکم بیش از حد نیرو در شهرداری ها را نیز باید به این حوزه افزود به طوری که عمده درامد شهرداری ها صرف پرداخت حقوق و دستمزد شده ومدیریت شهری را از چابکی در خدمات رسانی و اجرای پروژه های زیربنایی، عمرانی و خدماتی دور کرده است.
هرچند منافع فردی و گروهی یکی از موانع اصلی در بیان و پیگیری این مطالبه عمومی است اما انتظار می رود استانداری تهران و وزارت کشوردر دولت سیزدهم با توجه ویژه به شهرستان های اطراف تهران  وبا هدف تامین منافع عمومی و پایدار به دنبال تحقق مدیریت یکپارچه  و واحد همچون مدیریت شهری کرج و تهران باشند که در این صورت رضایت مندی مردم ومنافع مردم بیشتر تامین خواهد شد.
شهرتهران جدای از شهرهای اقماری و حومه قابل تصورو تجسم نیست و قطعا مسایل و مشکلات شهری برروی تهران نیز تاثیرگذارخواهدبود پس لازم است با یک نگاه کارشناسی عمیق و بلند مدت به فکر چاره باشیم.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مدیریت شهری شهرداری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۵۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملکرد مدیریت شهری خوی با کلانشهرهای کشور قابل مقایسه است

شهردار خوی گفت: تمامی افتخارات شهرداری خوی درسطح استانی و کشوری مرهون تلاش‌های تک تک اعضای شورای شهر است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، حسن نصرالله‌پور امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در جلسه شورای اسلامی شهر خوی با بیان اینکه تجلی اراده مردم در مدیریت شهری در شوراهای شهر تبلور می‌یابد، اظهار کرد: امروز در جایگاهی قرار گرفته‌ایم که در بیشتر حوزه‌های شهری گام‌های خوب و موثری جهت رفاه حال مردم برداشته‌ایم.

وی با اشاره به مسیر گشایی‌ها، نهضت آسفالت معابر و نیز کمربندی شهید سلیمانی افزود: در طول تاریخ شهرداری این حجم از مسیرگشایی‌ها بی‌بدیل بوده و مسیرگشایی خیابان شیخ نوایی تا جاده قطور نمود اقدامات زیرساختی شهرداری است.

شهردار خوی در ادامه با اشاره به معدود سیاه‌نمایی‌های رسانه‌ای در مورد عملکرد شورا و شهرداری گفت: امروزه شهرداری در جایگاهی قرار دارد که مدیران شهری و شوراهای شهر با فراغ بال پاسخگوی مطالبات مردمی هستند و در میز خدمت اخیر مدیریت شهری این امر بر همگان ثابت شد و تمامی اقدامات مجموعه شهرداری با اراده و حمایت قاطعانه اعضای شورای شهر محقق شده است و نمود ادعای ما کسب عناوین مختلف استانی و ملی برای شهر ما خوی است.

نصرالله‌پور در خاتمه با مخاطب قرار دادن اصحاب رسانه و خبرنگاران حاضر در جلسه شورا تصریح کرد: عملکرد شهرداری خوی در اکثر حوزه‌ها و به خصوص عمرانی و فرهنگی با کلانشهرهایی نظیر تبریز، اصفهان و ارومیه قابل مقایسه است، چرا که معتقدم همکارانم در شهرداری و شورای شهر با تمام توان در مسیر موفقیت و سربلندی شهر خوی قدم برمی‌دارند.

کد خبر 749189

دیگر خبرها

  • عملکرد مدیریت شهری خوی با کلانشهرهای کشور قابل مقایسه است
  • اجرای قانون شوراها در توسعه تأثیرگذار است
  • تحقق مدیریت هماهنگ شهری در شرکت توسعه شهرداری اصفهان/ شوراها مصداق بارز مردم سالاری است
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی
  • اراک با مدیریت تعاملی به سمت توسعه و تعالی پیش می‌رود
  • اضافه شدن ۱۰۴ بوستان طی ۸ سال در قم
  • تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند
  • تحول در پایتخت با مدیریت شهری
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود